Taidetilan takana

Tutustu kurssinvetäjiimme – me autamme sinua löytämään luovuutesi!


Krista Jadin - Taidetilan perustaja

"Taide on tarinankerrontaa – luovasti ja rohkeasti, ilman rajoituksia."

Akryylimaalaukseen intohimoisesti hurahtanut, Taidetila Makean perustaja. Arkipäivät työskentelen TV- ja elokuvakonseptien kehittelyn sekä valokuvauksen parissa, jonka lisäksi annan luovuudelle aikaa maalaustelineen ääressä. Taideharrastukseni alkoi vuonna 2016 öljyvärimaalauksen ja esittävän taiteen parissa, mutta pian löysin akryylimaalauksen nopeuden ja helppouden, mikä vei minut mukanaan.

Lähestyn taidetta intuitiivisesti ja rakastan erityisesti abstraktin ilmaisun vapautta. Inspiraationi kumpuaa aina sen hetkisestä tunnetilasta ja koen taiteen teon terapeuttisena ja hauskana rentoutumisen muotona. Kuka tahansa voi tehdä taidetta, ja tärkeintä on osata päästää irti odotuksista ja olla oma itsensä.

Olen suorittanut keväällä 2024 Taideterapian perusteet ja hyödynnän näitä oppeja myös kursseillani, pienimuotoisissa tehtävissä. Ohjaan akryylimaalauksen alkeita abstraktin ja intuitiivisen taiteen sekä tekstuurien ja akryylikaadon parissa.

Kurssin vetäjänä olen rohkaiseva ja huomaan nopeasti jokaisen tekijän yksilölliset vahvuudet, joissa pyrin kannustamaan eteenpäin. Kursseillani saa ottaa rennosti, nauraa, nauttia lempijuomaa ja vaikka tanssia teosta luodessa. Taidetilan tunnelmalliseen ateljeeseen kaikki ovat tervetulleita päästämään sisäisen taiteilijansa valloilleen, ilman mitään aiempaa kokemusta.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan taiteen riemua matalalla kynnyksellä, yksin tai yhdessä!

Sanna Nummi - Muotoilija ja taiteilija

"Jokainen voi oppia esittävää taidetta - lempeästi ja ilman paineita"

Työskentelen graafisen suunnittelun, kuvitusten ja tekstiilien parissa. Maalaaminen ja piirtäminen ovat minulle sekä työvälineitä että harrastus ja eräänlaista meditaatiota. Työhöni liittyy vahvasti luonnosten ja suunnitelmien tekeminen sekä valmiiden tuotteiden kuvitukset.

Taiteellinen lähestymistapani on usein akvarellimainen ja piirrosmainen. Pyrin tuottamaan katsojassa merkityksellisyyden kokemuksia. Lähellä sydäntäni ovat monenlaiset eläinaiheet hyönteisistä kissoihin ja koiriin. En tavoittele täydellistä fotorealistisuutta, vaan nautin siitä, että tekijän oma kädenjälki, sattuma ja kauneusvirheet näkyvät omalla uniikilla tavalla.

Pidän eläinhahmojen ja lempeän omakuvan maalauskursseja sekä yksityistilaisuuksia. Kurssin vetäjänä pyrin neuvomaan sinua alusta alkaen ja olen kannustava sekä johdonmukainen. Maalaaminen antaa parhaimmillaan flow-tilan, joka auttaa keskittymään ja samalla rentoutumaan arjen kiireistä.

Opi uusia taitoja ja tule tekemään oma taideteoksesi - nähdään kursseilla! 

Janne Mikael Rehmonen - Kukkamaalausguru

"Kukkamaalauksissa pystyy kertomaan koko elämän kiertokulun, syntymästä kuolemaan ja vielä vähän enemmän."

Työkseni ohjaan televisio-ohjelmia ja vapaa-ajalla maalaan kukkamaalauksia. Kukkamaalaukset tulivat elämääni yhdeksän vuotta sitten, kun löysin kotoani vanhan taulupohjan, palettiveitsen ja muutamat akryylimaalit. Ensimmäinen kukkamaalaukseni syntyi hetken mielijohteesta, ja siitä lähtien olen luonut noin 50 teosta, joita on esitetty eri taidenäyttelyissä ja jotka olen myynyt sitä mukaa, kun teoksia valmistuu.

Rakastan sitä vapautta, mitä kukkamaalaukset tarjoavat. Inspiraationi kumpuaa luonnosta ja elämän kiertokulusta. Taiteeni ydinajatus on, että maalaaminen on rentouttavaa ja hauskaa, ja kuka tahansa voi tehdä kauniita teoksia, kunhan uskaltaa tarttua siveltimeen.

Pidän maalauskursseja, joissa keskitytään kukkien maalaamiseen akryyliväreillä. Kursseillani toivon, että maalaus rentouttaa, tuo keveyttä ja päästää uppoutumaan omiin ajatuksiin – huumoria ja kepeyttä unohtamatta.

 Kenenkään ei tarvitse osata maalata, jotta voi maalata. Pääasia on, että siitä nauttii.

Maalataan yhdessä – tule mukaan tekemään oma uniikki kukkataideteoksesi.